Ходоодоо хэрхэн анагаах вэ? 5 алхамт зөвлөгөө

Хоол боловсруулах эрхтэн тогтолцооны зонхилох өвчлөл (ходоод, 12 хуруу гэдэсний үрэвсэл, шарх, улаан хоолойн сөөргөөт үрэвсэл, ходоодны хатингаршилт үрэвсэл, хеликобактерийн халдвар)-ын үед эмийн эмчилгээтэй хавсарч болон дангаар нь зөгийн бүтээгдэхүүн хэрэглэхэд үр дүнтэй байдаг.

Зөгийн жилий 100 гаруй өвчин анагаах шидтэй

Антибиотик эм гарахаас өмнө зөгийн жилийг элдэв халдварт өвчин, шарх анагаах зорилгоор уламжлалт эмчилгээнд хэрэглэж иржээ. Зөгийн жилий нь нян (бактери, вирус, мөөгөнцөр) устгах, улайлт, үрэвсэл, шарх анагаах, нөхөнтөлжүүлэх онцгой үйлчилгээтэй. Зөгийн жилийг хэрэглэхэд аюулгүй бөгөөд химийн гаралтай эм бэлдмэл хэрэглэх үед үүсдэг дисбактериоз, мөөгөнцөртөх зэрэг гаж нөлөө илэрдэггүй.

Өвчин үүсгэгч нянгийн өсөлт, үржлийг дарангуйлахдаа хүний биед тустай хоол боловсруулахад оролцдог ашигтай бактериудыг хадгалж чаддаг. Бактерийн эсрэг эм, бэлдмэлтэй хавсарч хэрэглэхэд эмийн үйлчлэх хугацааг уртасгаж, эмийн гаж нөлөөг багасгана.

ОХУ-ын ТЕНТОРИУМ® компани зөгийн жилийг өтгөрүүлсөн усан ханд, тосон ханд, зөгийн жилийтэй бал, зөгийн жилийтэй үрэл зэрэг хэд хэдэн төрлөөр үйлдвэрлэдэг. Зөгийн жилийг боловсруулахдаа: – Түүхий эдийг лабораторийн өндөр хяналтаар шалгаж – Германд тусгайлан захиалж үйлдвэрлэсэн бүрэн автомат тоног төхөөрөмжөөр – Үйлдвэрлэлийн олон үе шатлалаар, Олон улсын стандартын шаардлагад нийцүүлж үйлдвэрлэдэг.

Зөгийн жилий ходоодыг эмгүй анагаана

  • Хоол боловсруулах тогтолцооны салст бүрхэвчийн эдийг нөхөн төлжүүлнэ.
  • Улаан хоолой, ходоод, 12 нугалаа гэдэс, нарийн болон бүдүүн гэдэс, шулуун гэдэсний үрэвсэл намдаана.
  • Ходоод, 12 гэдэсний шархны эдгэрэлтийг түргэсгэнэ. Уг хандыг үрэвсэлт өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх зорилгоор тог тмол хэрэглэхэд тустай.
  • Ходоодны цус алдалтыг зогсоож, ходоод, 12 хуруу гэдэсний шарх сэдрэхээс сэргийлнэ.
  • Ходоод гэдэсний замын нян, вирус, мөөгөнцөр устгана. Ходоодны шархыг үүсгэгч хеликобактерийн эсрэг эмийн эмчилгээтэй хавсарч хэрэглэнэ.
  • Антибиотикийн гаж нөлөөг багасгана. Эмийн эмчилгээний үр дүнг сайжруулж, эдгэрэлтийг түргэсгэнэ.

Зөгийн жилий - байгалийн хүчтэй антибиотик

Хавар шилмүүст мод, навчит мод, өвслөг ургамлаас давирхайлаг бодис их хэмжээгээр ялгардаг. Давирхай нь мод, ургамлыг өвчлөхөөс хамгаалах, хортон шавьжид идүүлэхээс сэргийлэх байгалийн хамгаалагч нь болдог. Зөгий хус, улиас, улиангар, хар мод, гацуур, нарс, жодоо зэрэг модны ялгаруулах давирхайлаг бодисыг цуглуулан, шүүрэлтэйгээ хольж зөгийн жилийгээ боловсруулдаг.

Зөгий жилийгээрээ үүрээ чигжиж тоос шороо, ус чийг орохоос хамгаалахаас гадна үүрээ халдваргүйжүүлэн, зөгийн бүлээ өвчлөхөөс сэргийлдэг байна. Зөгийн жилийд 200 гаруй нэгдлүүд агуулагддаг ба хүний биед хэрэгтэй олон төрлийн бичил элемент байдаг. Тухайлбал: кали, кальци, магни, натри түүнчлэн кобальт, фосфор, хүхэр гэх мэт элементүүд, аминхүчилүүд, мөн В1, В6, В12, А, С, Р, Е, Н витаминаар баялаг байдаг.

Өвдөлт намдаах биологийн идэвхт цэгүүд

Өвдөлт намдаах
  • Ходоодны хүчлийг хэвийн болгож, ходоодны салстын ялгаралтыг идэвхжүүлэн, хоолны дуршил болон шингэцийг сайжруулна.
  • Улаан хоолойн үрэвсэл болон стрессийн гаралтай улаан хоолойн агчил тавиулна.
  • Улаан хоолой, ходоод, цөсний хүүдий, нойр булчирхайн өвдөлтийг эмгүйгээр намдаана.
  • Цөсшингэлж, цөсний хүүдийн хөдөлгөөн идэвхжүүлнэ.
  • Нойр булчирхайн фермент, дааврыг идэвхжүүлнэ.

Ходоодны үрэвсэл анагаах хөтөлбөр /курс: 30-45 хоног/

Бүтээгдэхүүний нэр: “Ходоод-гэдэсний үйл ажиллагаа сайжруулах хөтөлбөр”

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: * схемээр хэрэглэх

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИБАЛЬЗАМ 2” зөгийн жилийн тосон ханд

Хэмжээ: 1/3 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө

Хэрэглэх заавар: Өглөөний цайнаас 30 минутын өмнө 100мл халуун бүлээн усанд найруулж бага багаар ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №1” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 45 дусал

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: 1.5л халуун бүлээн усанд 45 дусал жилийгээ дусааж өдрийн турш халуун бүлээнээр нь ууж дуусгана.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИБАЛЬЗАМ 1” зөгийн жилийн тосон ханд

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Орой

Хэрэглэх заавар: Өдрийн хоолноос 1 цагийн дараа ууна. Орой унтахын өмнө 100мл халуун бүлээн усанд хийж бага багаар ууна.

Дэлгэрэнгүй

Ходоодны шарх анагаах хөтөлбөр /курс: 30-45 хоног/

Бүтээгдэхүүний нэр: “Ходоод-гэдэсний үйл ажиллагаа сайжруулах хөтөлбөр”

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: * схемээр хэрэглэх

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИБАЛЬЗАМ 2” зөгийн жилийн тосон ханд

Хэмжээ: 1/3 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө

Хэрэглэх заавар: Өглөөний цайнаас 30 минутын өмнө 100мл халуун бүлээн усанд найруулж бага багаар ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №3” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдөрт 3 удаа хоолноос 15-20 минутын өмнө ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №1” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 45 дусал

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: 1.5л халуун бүлээн усанд 45 дусал жилийгээ дусааж өдрийн турш халуун бүлээнээр нь ууж дуусгана.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИБАЛЬЗАМ 1” зөгийн жилийн тосон ханд

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Орой

Хэрэглэх заавар: Өдрийн хоолноос 1 цагийн дараа ууна. Орой унтахын өмнө 100мл халуун бүлээн усанд хийж бага багаар ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ТЕНТОРИУМ” зөгийн хортой иллэгийн тос

Хэмжээ:

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Хоол идсэний дараа хэвлийд бага зэрэг түрхээд, 20-30 минут бүлээн жин тавина.

Дэлгэрэнгүй

Ходоодны хатингиршилт үрэвсэл анагаах хөтөлбөр /курс: 30-45 хоног/

Бүтээгдэхүүний нэр: “Ходоод-гэдэсний үйл ажиллагаа сайжруулах хөтөлбөр”

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: * схемээр хэрэглэх

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ТОПОЛЁК” зөгийн жилийтэй зөгийн бал

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдөрт 3 удаа хоолноос 30-40 минутын өмнө 200мл бүлээн усанд найруулж ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИБАЛЬЗАМ 2” зөгийн жилийн тосон ханд

Хэмжээ: 1/3 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө

Хэрэглэх заавар: Өглөөний цайнаас 30 минутын өмнө 100мл халуун бүлээн усанд найруулж бага багаар ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №3” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдөрт 3 удаа хоолноос 15-20 минутын өмнө ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №1” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 45 дусал

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: 1.5л халуун бүлээн усанд 45 дусал жилийгээ дусааж өдрийн турш халуун бүлээнээр нь ууж дуусгана.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИХИТ” жодоон ханд

Хэмжээ:10-15дусал

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдөрт 3 удаа хоолноос 1 цагийн дараа 50мл усанд дусааж ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИБАЛЬЗАМ 1” зөгийн жилийн тосон ханд

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдрийн хоолноос 1 цагийн дараа ууна. Орой унтахын өмнө 100мл халуун бүлээн усанд хийж бага багаар ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ТЕНТОРИУМ” зөгийн хортой иллэгийн тос

Хэмжээ:

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Хоол идсэний дараа хэвлийд бага зэрэг түрхээд, 20-30 минут бүлээн жин тавина.

Дэлгэрэнгүй

Хеликобактерийн эсрэг хөтөлбөр /курс: 30-45 хоног/

Бүтээгдэхүүний нэр: “ТОПОЛЁК” зөгийн жилийтэй зөгийн бал

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдөрт 3 удаа хоолноос 30-40 минутын өмнө 200мл бүлээн усанд найруулж ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №3” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдөрт 3 удаа хоолноос 15-20 минутын өмнө ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №1” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 45 дусал

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: 1.5л халуун бүлээн усанд 45 дусал жилийгээ дусааж өдрийн турш халуун бүлээнээр нь ууж дуусгана.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИХИТ” жодоон ханд

Хэмжээ:10-15дусал

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдөрт 3 удаа хоолноос 1 цагийн дараа 50мл усанд дусааж ууна.

Дэлгэрэнгүй

Улаан хоолойн сөөргөөт үрэвсэл анагаах хөтөлбөр /курс: 30-45 хоног/

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИБАЛЬЗАМ 2” зөгийн жилийн тосон ханд

Хэмжээ: 1/3 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө

Хэрэглэх заавар: Өглөөний цайнаас 30 минутын өмнө 100мл халуун бүлээн усанд найруулж бага багаар ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №3” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдөрт 3 удаа хоолноос 15-20 минутын өмнө ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ПРОДУКТ №1” зөгийн жилийн өтгөрүүлсэн усан ханд

Хэмжээ: 45 дусал

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: 1.5л халуун бүлээн усанд 45 дусал жилийгээ дусааж өдрийн турш халуун бүлээнээр нь ууж дуусгана.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “АПИБАЛЬЗАМ 1” зөгийн жилийн тосон ханд

Хэмжээ: 1 ц/х

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Өдрийн хоолноос 1 цагийн дараа ууна. Орой унтахын өмнө 100мл халуун бүлээн усанд хийж бага багаар ууна.

Дэлгэрэнгүй

Бүтээгдэхүүний нэр: “ТЕНТОРИУМ” зөгийн хортой иллэгийн тос

Хэмжээ:

Хэрэглээ: Өглөө, өдөр, орой

Хэрэглэх заавар: Хоол идсэний дараа хэвлийд бага зэрэг түрхээд, 20-30 минут бүлээн жин тавина.

Дэлгэрэнгүй

Ходоод-гэдэсний эмчилгээний үед баримтлах хоолны дэглэм

Ходоодны үрэвсэл, шархтай хүн эмчилгээний үед ходоодны ачааллыг багасган, жимс, будааны шүүс зэрэг хурдан шингэх хүнс хэрэглэх, хоолоо зутан, хагас шингэн, нухсан байдлаар бэлтгэж, чанах, жигнэх байдлаар боловсруулах нь тохиромжтой байдаг. Ходоодыг хүчтэй цочроох тос ихтэй хоол хүнс, архи, пиво, хийжүүлсэн ундаа зэргийг хориглоно. Өдөрт (цэвэршүүлсэн, буцалсан, ширгээсэн) 2л ус ууна. Цай, ус зэрэг шингэн зүйлийг хоолноос өмнө хэрэглэнэ. Хоолтой хамт аль болох шингэн бага хэрэглэж, хооллосны дараа 1 цагийн дараа шингэн хэрэглэнэ. Эслэг ихтэй хүнсний хэрэглээг багасгах. Эслэг нь том ширхэгтэй тул ходоодыг ихээр цочроож, шарх эдгэрэлтийг удаашруулна. Хэт халуун, хүйтэн хоол хэрэглэхгүй. Хоол ундыг хэвийн хэмтэй идэж уух.

Тогтмол цагт хооллож хэвших. Өдөрт 3-4 цаг тутамд бага багаар хооллоно. Цадталаа идэхгүй, өлсөж удаан яваад гэнэт их идэхгүй байх. Нэг дор их хэмжээгээр идэх нь ходоодны ачааллыг маш ихээр нэмэгдүүлдэг. Хоолоо сайн зажилж идэх. Эсвэл миксерээр жижиглэж хэрэглэх. Махаа татаж хэрэглэнэ. Тайван хоолох. Хооллох үедээ ярихгүй байх. Тайван хооллосноор хоолыг сайтар зажилан жижиглэж, шингэхэд дөхөм болно. Хооллосны дараа 2-3 цагийн дотор хэвтэхгүй байх. Шарсан хоолноос татгалзах. Энэ нь ходоодыг цочроож, ходоодны хүчил ихэсгэнэ. Кофе, өтгөн цай, энергийн ундаа зэрэг кафеин агуулсан ундаанаас татгалзах. Эдгээр нь ходоодны хүчлийг ихэсгэж, ходоодны шархыг сэдрээдэг.

Зөвшөөрөгдөх ба хязгаартай хэрэглэх хүнсний бүтээгдэхүүн

Зөвшөөрөх: Цэвэршүүлсэн үр тариа, будаа, каш, жигнэмэг

Хязгаарласан: Шар будаа, арвай, бор будаа гэх мэт

Зөвшөөрөх: Мах, загас, өндөг, тахиа, шувууны мах

Хязгаарласан: Нөөшилсөн, үнэр, амт оруулагчаар амталсан мах, махан бүтээгдэхүүн, хатуу мах

Зөвшөөрөх: Болгосон, хөлдөөсөн, түүхий, хурц биш үнэртэй ногоонууд

Хязгаарласан:Хурц үнэртэй ногоо, эслэг ихтэй ногоо, лаазалсан ногоо

Зөвшөөрөх: Давсгүй цөцгийн тос, шар тос, ургамлын тос

Хязгаарласан:Давстай цөцгийн тос, маргарин, өөхөн тос

Зөвшөөрөх: Исгэлэн биш жимсний шүүс, үр, хальсгүй жимс

Хязгаарласан:Хэт исгэлэн жимс, үр хальстай жимс

Зөвшөөрөх: Сонгино, сармис бага зэрэг

Хязгаарласан: Халуун ногоо, хурц амтлагч, цуу, уксус, майонез

Зөвшөөрөх: Цэвэр зөгийн бал

Хязгаарласан: Хийжүүлсэн ус, ундаа, чихэрлэг шүүс, ундаа, чихэр, шоколад

Хязгаарласан: Кофе, өтгөн цай, энергийн ундаа, гаатай цай, гаа, гаатай бохь

Улаан хоолойн сөөргөөний эмчилгээний үед мөрдөх дэглэм

  • Бүсэлхийгээрээ бариу хувцас, корсет өмсөхгүй байх.
  • Хоол идсэний дараа бүс, тэлээгээ суллах. Эрчүүд өмдөндөө бүсний оронд аль болох татуурга хэрэглэх. Хэрэв нурууны бүс зүүдэг бол хоол идсэн дараа авч байх.
  • Хоолны дэглэм барих. Аль болох булчин суллах үйлчилгээтэй хоол, унднаас татгалзах.
  • Бага багаар ойр ойрхон хооллох. Улаан хоолой шүлтлэг орчинтой тул сөөргөөтэй хүний хувьд бага хэмжээний ходоодны хүчилд ч улаан хоолойн салст цочирдог
  • Хоосон ходоодны рН=2, хоолтой ходоодны рН=5 байдаг тул хүн юм идсэний дараа ходоодны хүчил саармагжиж, улаан хоолойг гэмтээх нь багасдаг тул бага багаар ойр ойрхон хооллохыг зөвлөж байна. Мөн хоол цайг хэт халуун, хүйтэн хэрэглэхгүй.
  • Хоол идсэний дараа хэвтэхгүй байх. Унтахаасаа гурван цагийн өмнө хоолоо идэх
  • Биеийн жингээ бууруулах. Эмэгтэйчүүдийн бүсэлхийн тойрог 90см, эрэгтэйчүүдийнх 100см-ээс их бол хэвлийн дотоод даралт ихсэнэ.
  • Идэвхтэй дасгал хөдөлгөөн хийх. Гэхдээ хооллосноос хойш 1 цагийн дараа хөдөлгөөн хийнэ.
  • Тамхи татахгүй байх
  • Орны толгой болон дэрийг өндөрлөх. Ингэснээр унтаж, хэвтэж байхад ходоодон дахь агууламж улаан хоолойд орж, нэмж гэмтэхээс сэргийлэх ач тустай.

Таны эрүүл мэнд Таны гарт!

Танд хэрэгтэй эрүүл мэндийн зөвлөгөө